7.7.2017

Tähystyssterilaatio

Pitkän pohdinnan jälkeen päätimme steriloida Neran vuosi vuodelta pidentyneiden valeraskausoireiden (masennus, maidontuotanto) sekä kohtutulehdusriskin minimoimisen vuoksi. Nera steriloitiin Espoon SoVetissa tähystämällä. Vaikka pinseri on rotuna suhteellisen pieni eikä leikkaushaavojen koossa ole suurta eroa avoleikkaukseen verrattaessa päädyin tähystysmenetelmään sillä halusin minimoida koiran kivut ja tulehdusriskit. Eikä hintaero pääkaupunkiseudulla ollut kuin n. 100e avo ja tähystyssterilaatioiden välillä. 
 Vein Neran lääkärille klo 14:00. Koira nukutettiin ja jätettiin hoitajien huomaan. Klo 16:30 sain puhelun että leikkaus oli sujunut hyvin. Vain munasarjat poistettiin. Klo 18:00 Nera oli herännyt ja valmis lähtemään kotiin.
Ensimmäinen yö meni lääketokkurassa ja oli koira oli itkuinen. Seuraavana päivänä koira oli jo oma itsensä, mutta vielä seuraavankin yön nukuin koiran seurana lattialla. 
Neralla oli käytössä 2vko leikkauksen jälkeen haavapuku. Ohjeissa sanottiin että 1 viikko kaulurin/haavapuvun kanssa riittää, mutta halusin pelata varmanpäälle. :) öisin ja yksinollessa pidettiin kauluria, muutoin pelkkää haavapukua. Toipuminen tuntui paljon mukavammalta kun ei tarvinnut masentua päivät pitkät pönttö päässä vaan auringonottokin pihalla maistui :)
Kun haavasiteet poistettiin näytti Neran vatsa tältä. Kaksi pientä viiltoa (joissa sulavat tikit). Päällä oleva hilseilevä aine on haavaliimaa.
Leikkauksenjälkeinen siilitukka :)
Nyt vajaa kk myöhemmin ollaan päästy palaamaan lähes normaaliin arkirytmiin. Uimaan en ole vielä Neraa tohtinut päästää mutta agilitya ollaan jatkettu matalilla rimoilla ja lenkkeilty tottakai normaalisti :) alempi haavoista on ollut kokonaan ummessa jo pitkään. Ylemmästä sojottaa vielä tikin solmupää. Toivottavasti tippuu sekin pois piakkoin jotta voidaan sanoa parantuneemme leikkauksesta kokonaan! Nyt jäädään jännityksellä odottamaan tuoko leikkaus toivottua helpotusta koiran mielialavaihteluihin ja säästytäänkö vanhuusiän kohtutulehdukselta. So far so good :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti